Tucano er et italiensk selskap som produserer vesker, ryggsekker, og tilbehør designet for et fartsfylt, digitalt liv. Det ble grunnlagt i 1985 av Franco Luini. På over tretti år med å drive virksomhet har Tucano etablert sin bedriftsidentitet med verdensomspennende produksjon og distribusjon, takket være praktiske, funksjonelle og teknologisk avanserte produkter.

Historie
I 1985 grunnla Franco Luini Tucano i Milano. Selskapet viet stor oppmerksomhet til den nye verdenen innen databehandling. I et praktisk talt uberørt marked lanserte Tucano en rekke løsninger for å frakte den første kompakte datamaskinen i historien, den nå legendariske Apple Macintosh Plus, designet av Steve Jobs. De første Apple-datamaskinene kom med en mus, og Tucano var det første italienske selskapet som konsentrerte seg om museputer, et ikonisk produkt som ble solgt over hele verden. Tucanos datamaskinvesker var foran tiden og spådde en verden som i løpet av noen få år ville oppleve en revolusjon i vaner og livsstil.

På 1990-tallet ble de første bærbare datamaskinene markedsført og Tucano opprettet Computer Comforts, den første komplette linjen av høyteknologiske, svarte vesker designet for å transportere dem. Like etter begynte selskapet også å fokusere på farger; og tilbyr nye kolleksjoner som revolusjonerte konseptet med høyteknologiske datamaskinvesker, som møtte uventet suksess.